Du finner meg på

Syv Synder Studio
Laugmannsgata 8
4006 Stavanger
Få veibeskrivelse

Åpningstider:
Man-Fre: 11.00-18.00
Lør: 12.00-17.00

Etterbehandling

Meny

Du finner meg på

Syv Synder Studio
Laugmannsgata 8
4006 Stavanger
Få veibeskrivelse

Åpningstider:
Man-Fre: 11.00-18.00
Lør: 12.00-17.00

Etterbehandling

Dersom du ikke tar godt nok vare på tatoveringen mens den gror, kan den falme og miste detaljer. Tatoveringen er ikke permanent før den er ferdig grodd. Det er ditt ansvar å ta vare på tatoveringen mens den gror, samt å følge våre etterbehandlings instrukser.

Feil etterbehandling kan medføre komplikasjoner, en av de vanligste feilene er å smøre tatoveringen for mye, dette kan fort resultere til utslett og kviser, og muligens betennelse eller infeksjoner. Vask tatoveringen ofte de første dagene og smør et tynt lag med etterbehandlings krem.

En fersk tatovering er et åpent sår som vil blø og væske de første dagene, avhengig av størrelsen på tatoveringen. Små tatoveringer væsker mindre enn større tatoveringer. All væske som kommer ut, vil bli til skorpe dersom det tørker inn. Så lenge tatoveringen er innpakket, er det vakuum, og det vil ikke forekomme skorpedannelse. Målet er å minimere skorpedannelse for å forhindre tap av blekk.

Hva trenger jeg til min tatovering?
Du trenger en etterbehandlings krem og en såpe som er laget for ferske tatoveringer, og eventuelt plastfolie.

Første kveld
La bandasjen være på i samsvar med rådene fra tatovøren din. Når bandasjen fjernes, vask tatoveringen grundig med anbefalt såpe og lunket vann til huden er helt fri for blod over overflødig blekk. Smør tatoveringen inn med et tynt lag med anbefalt etterbehandlings krem. 

Videre etterbehandling (Prosedyre)

1. Ta av plastfolien

2. Vask tatoveringen grundig med anbefalt såpe og lunket vann, gjerne 2 ganger slik at tatoveringen blir helt ren.

3. La tatoveringen lufttørke i noen minutter

4. Smør tatoveringen med et tynt lag etterbehandlings krem

5. Sett på ny bandasje/plastfolie

De første dagene
Gjenta punkt 1, 2, 3, 4 og 5 som beskrevet i prosedyren 2-3 ganger daglig de 2 første dagene. Punkt 1 gjentas morgen, ettermiddag og kveld, avhengig av hvor mye tatoveringen væsker, dersom tatoveringen væsker lite, kan du slutte med plastfolie etter første døgn, mens med større tatoveringer, eller dersom tatoveringen væsker mye, kan du forsette med plastfolie i opptil 2 døgn. Kontroller at plastfolien ser passelig ren ut, og at tatoveringen ikke tørker ut.Når du er hjemme kan du fjerne plastfolien, og la tatoveringen lufte seg i flere timer, så lenge tatoveringen ikke kan bli utsatt for bakterier fra klær, barn, husdyr og lignende.

Fortsettelse
Gjenta punkt 2, 3 og 4 som beskrevet i prosedyren 3-4 ganger daglig til tatoveringen er leget. Dette tar normalt sett 2-3 uker.

Hendene våre blir hele tiden utsatt for bakterier, fra å ta på et dørhåndtak til å ta på mobiltelefonen. Det er derfor viktig å alltid vaske hendene grundig før du smører eller tar på tatoveringen.

En tatovering er et åpent sår mens den gror, den er derfor sårbar for betennelser og infeksjoner. De aller fleste infeksjoner oppstår ved at etterbehandlings instrukser ikke følges. Ta dine forhåndsregler da din tatovering er sårbar mens den gror.

Forhåndsregler:
-God håndhygiene
-Bruk rent sengetøy de første nettene
-Bruk rene klær
-Bruk rene håndklær
-Ikke eksponer din tatovering for partikler og væsker slik som; dyre hår, kroppsvæsker o.l.
-Ikke la tatoveringen komme i direkte kontakt med barnehender eller dyr

Om det oppstår tegn til betennelse eller infeksjon, ta kontakt snarest for videre veiledning.

Om du har en fersk tatovering, burde du unngå å utsette tatoveringen for direkte sollys de tre første ukene. Å dra på stranda eller i solarium de første dagene når du er ny tatovert vil vi ikke anbefale.

Som ny tatovert burde du ikke bade, uansett type vann om det er i hav, innsjø, basseng eller badekar. Da dette kan gi komplikasjoner for tatoveringen mens den gror. Vi anbefaler at du holder deg til å kun dusje frem til at tatoveringen er grodd